Allrisk autoverzekering

Allrisk autoverzekering

Een allrisk autoverzekering is hetzelfde als volledig casco.

U kunt kiezen voor een allrisk/volledig casco, wa plus of wa autoverzekering. Bij de keuze voor een allrisk autoverzekering is de leeftijd van de auto meestal bepalend. Ook een groot aantal opgebouwde schadevrije jaren, waardoor u veel korting op de premie ontvangt, kan voor u een reden zijn hiervoor te kiezen.

Voor de allrisk autoverzekering wordt een hogere premie berekend dan voor wa plus en wa. De allrisk verzekering dekt dan ook niet alleen de schade van de tegenpartij maar ook de schade aan uw eigen auto, ook al is die schade uw eigen schuld. De WA verzekering dekt alleen de schade van de andere partij.

De allrisk verzekering vergoedt de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van uw auto, dit verschilt per verzekering en heeft ook te maken met de leeftijd van de auto. De uitgebreide dekking van deze verzekering omvat meestal botsen, omslaan, van de weg raken, te water raken, overstroming en natuurlijk vandalisme. Of u uw auto allrisk wilt verzekeren is persoonlijk, maar hiervoor wordt meestal gekozen als de auto nog niet zo oud is.

 

Allrisk autoverzekeringen vergelijken en afsluiten kan u veel voordeel opleveren!

Via de vergelijker hier boven vindt u de goedkoopste allrick autoverzekeringen van Nederland.