/ 13 Jul

Goed voorbereid op fietsvakantie: hier moet je aan denken

Een fietsvakantie kan een heerlijke manier zijn om nieuwe landschappen te ontdekken. Een sportieve vakantie, maar ook ontspannen in de natuur zijn. Ben je van plan op fietsvakantie te gaan? Dan zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen in deze blog drie aspecten waar je aan moet denken voordat je op fietsvakantie gaat. Lees snel verder en pak maar in voor die vakantie!

 

1.Welke spullen pak je allemaal in voor een fietsvakantie?

Er zijn enkele essentiële spullen die je niet mag vergeten tijdens het inpakken voor je fietsvakantie. Ten eerste is een goede fietshelm van vitaal belang om je hoofd te beschermen. Je zult heel wat kilometers gaan fietsen en er is altijd kans op een val of ongeluk. Zeker wanneer je op een elektrische fiets rijdt, kan je lelijk vallen. Daarnaast moet je ook voldoende fietskleding meenemen. Denk hierbij aan comfortabele shirts, fietsbroeken, sokken en een regenjas. Zo ben je goed voorbereid, ook op onverwachte weersomstandigheden. Een goed slot is ook belangrijk om je fiets goed beveiligd neer te zetten wanneer je deze achterlaat.

 

Tot slot zijn er nog enkele gereedschappen die slim zijn om mee te nemen. Een EHBO-kit, fietspomp, reservebanden, fietslampjes en kaarten of een navigatiesysteem. Vanzelfsprekend is dat je ook altijd voldoende te eten en drinken op zak hebt wanneer je met de fiets weggaat. Zorg er dus voor dat je altijd wat extra flesjes water en snacks bij de hand hebt.

 

2.Het gebruik van een fietsendrager op je auto

Als je met de auto op fietsvakantie gaat, moet je ook een geschikte fietsendrager voor je auto hebben. Anders wordt het moeilijk om je fiets(en) mee te vervoeren. Er zijn verschillende soorten fietsendragers verkrijgbaar. Je hebt dakdragers, trekhaakdragers en achterklepdragers. Elke optie heeft zijn voor- en nadelen. Wat de beste keuze is, is afhankelijk van je persoonlijke behoefte en het type auto dat je hebt. Zorg ervoor dat de fietsendrager stevig en veilig is. Volg altijd de montage instructies zorgvuldig op. Controleer onderweg regelmatig of de fietsen nog steeds goed vastzitten, wanneer je een pauze neemt.

 

3.Zorgeloos onderweg met een onderhoudsbeurt

Voordat je vertrekt is het fijn om te weten dat je fiets en auto in goede conditie zijn. Plan daarom op tijd een auto- en fietsonderhoudsbeurt in. Tijdens deze dienst zal een professionele monteur je auto controleren en een fietsenmaker je fiets. Als er problemen worden ontdekt, kunnen deze ook opgelost worden tijdens de afspraak. Door een onderhoudsbeurt in te plannen voor je auto en fiets verklein je het risico op onverwachte problemen. Ga hiervoor altijd naar een specialist. Vraag bij de fietsenmaker in jouw buurt of je daar een onderhoudsbeurt kan laten doen. Voor je auto onderhoud ga je naar een gespecialiseerd autobedrijf, zoals Bochane. Nu kan je met een gerust hart genieten van een heerlijke vakantie in de natuur.

 

Heb jij bovenstaande tips allemaal al afgehandeld? Nu je goed voorbereid bent, staat je niets meer in de weg! Geniet van een geweldige fietsvakantie vol avontuur en prachtige landschappen.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Abcautoverzekeringen.nl